Pro Info Design

Pro Info Design je kompanija specijalizovana za dizajniranje, izradu, optimizaciju i održavanje WEB sajtova. Uz nas možete biti sigurni da će vaš projekat ostvariti odličan povratak investicije (ROI).

Šta možemo da uradimo za vas?

WEB dizajn

Izrada web sajtova

SEO optimizacija

Održavanje web sajtova

Pro Info doo

Pro Info Design i Pro Info Soft su deolovi firme Pro Info doo nastale u cilju da pruži kompletnu informatičku uslugu jednom korisniku.


Pro Info design se specijalizovala za izradu internet sajtova, dok Pro Info Soft pruža uslugu projektovanja, izgradnje i implementacije programa za poslovanje.

Kontakt

Pro Info doo
Sonje Marinković 16
21000 Novi Sad
Republika Srbija

Tel: +381 21 456 763
E-mail: office@proinfo-design.com
Skype: poziv, dopisivanje

Drupal

"Svako dete je umetnik.
Problem je ostati umetnik kada porasteš."

Pablo Picasso

WEB design

Drupal - CMS koji može (skoro) sve

drupalCMS rešenja su brojna međutim od svih postojeći rešenja treba izabrati najbolje. CMS koji će zadovoljiti sve Vaše kriterijume, finansijske, tehničke i dizajnerske prirode. Neki od najpoznatijih su: Joomla, PHP-Nuke, Wordpress... Svako od ovih rešenja je kvalitetno, i veoma dobro optimizovano i podešeno da bi dobili sajt vrhunskog kvaliteta.
Naš izbor pada na Drupal!

Iako sa vizuelne strane postoje lepši CMS-ovi, Drupal to nadoknađuje funkcionalnošću:

 • Kategorizacija
  Obezbeđuje kategorizaciju unetog sadržaja i lako razvrstavanje. Ovom metodom se uređuju velike količine podataka.
 • Optimiziran za pretraživače
  Sajtovi izrađeni u Drupalu su izuzetno pogodni za SEO optimizaciju.
 • Modularnost
  Postoji više od 2000 dodataka u vidu plugin-a koji se može dodati Drupalu i tako povećati njegovu funkcionalnost. Drupal omogućava da sa lakoćom pristupate sadržaju i kreirate nove kategorije sadržaja, kao i nove stranice vašeg web-sajta,
 • Sistem za dodelu prava pristupa
  Drupal poseduje veoma dobro postavljen sistem putem kojeg sa lakoćom možete dodeliti prava pojedinim korisnicima u vidu prava na pregled, izmenu ili brisanja podataka. Pristup se definiše dodelom „uloga“ svakom korisniku sa određenim stepenom pristupa.
 • Društvo korisnika Drupala
  www.drupal.org  je sajt dizajniran od strane korisika Drupala koji omogućava interakciju između korisnika radi razmene iskustava, mišljenja i preuzimanja novih modula za unapređenje Vašeg Drupal CMS-a.
  Novih modula, tema i funkcija za Drupal je svaki dan sve više što doprinosi daljoj popularizaciji Drupal sistema.

Prednosti Drupala u odnosu na konkurenciju

 • Drupal ili Joomla
  Iako je na prvi pogled Joomla lepša od Drupala čim se malo detaljnije pristupi analizi ova dva CMS-a, ispostavlja se da Joomla pati od određenih funkcionalnih nedostataka.
  Nasuprot velikoj fleksibilnosti Drupala, Joomla je veoma krut CMS koji je teže nadograditi. Dodaci mnogo teže “sarađuju” sa jezgrom Joomle nego što je to kod Drupala slučaj.
  Joomla jeste jedan od najboljih CMS-ova, čak je i malo doteraniji sa dizajnerske strane ali jednostavno ne može da se meri sa funkcionalnošću Drupala.
 • Drupal ili Word Press
  Word Press je često označavan kao CMS za razvoj sajtova koji će se uglavnom koristiti kao neka vrsta blogova. Donekle je ovo i istina, pošto se Word Press teško (nije nemoguće) prilagođava drugačijoj nameni. Ukoliko je vaša želja da ostavljate komentare, pišete svoja iskustva ili slično Word Press je CMS za vas u protivnom Drupal je mnogo višestraniji i mnogo prilagodljiviji CMS.

Web sajtovi koji su razvijani pomoću Drupala:

Autor: Robert Kiš - 3 Jun, 2010

Bookmark and Share