Pro Info Design

Pro Info Design je kompanija specijalizovana za dizajniranje, izradu, optimizaciju i održavanje WEB sajtova. Uz nas možete biti sigurni da će vaš projekat ostvariti odličan povratak investicije (ROI).

Šta možemo da uradimo za vas?

WEB dizajn

Izrada web sajtova

SEO optimizacija

Održavanje web sajtova

Pro Info doo

Pro Info Design i Pro Info Soft su deolovi firme Pro Info doo nastale u cilju da pruži kompletnu informatičku uslugu jednom korisniku.


Pro Info design se specijalizovala za izradu internet sajtova, dok Pro Info Soft pruža uslugu projektovanja, izgradnje i implementacije programa za poslovanje.

Kontakt

Pro Info doo
Sonje Marinković 16
21000 Novi Sad
Republika Srbija

Tel: +381 21 456 763
E-mail: office@proinfo-design.com
Skype: poziv, dopisivanje

Saveti

Prezentujte vaš biznis širom sveta
uz pomoć interneta.

WEB design
skype me

Pomoći ćemo vam da odlučite...Prezentovanje vašeg biznisa na internetu ili čak obavljanje određenih poslovnih aktivnosti je izuzetno važna stvar i treba se postarati da bude urađeno kvalitetno i profesionalno. Pred vama su mnogo opcije. Velik broj kompanija koje potencijalno mogu da vam izađu u susret. Dopustite nam da vam damo nekoliko saveta koje će vam, nadamo se, pomoći da odlučite...

Želite prisustvo na internetu za Vašu kompaniju ili proizvod?

Prisustvo na interentu je moguće obezbediti na više načina. Svaki od načina ima svoje prednosti i mane. Važno je da dobro odaberete da bi od samog starta znali da ćete dobiti dobre rezultate u odnosu na želje ali i vreme i novac koji ste spremni da uložite.
Da razmotrimo opcije:

 • Možete se prijaviti u poslovne adresare. Ovako ćete biti u mogućnosti prikažete samo najosnovnije podatke o vašoj firmi.
 • Postoje sajtovi koji će vam dodeliti jednu ili nekoliko strana da ih uredite kako želite. Neki sajtovi ovu uslugu naplacuju a neki ne.
 • Možete početi da vodite blog. Blogovi su više okrenuti promociji ideje ili ljudi. Blog možete sami da razvijete ili da nekom platite ili možete da koristite neka od besplatnih rešenja na internetu.
 • Možete da obezbedite WEB sajt čija će veličina i mogućnosti zavisiti od vaših potreba.

Kako doći u posed WEB sajta?

Pred vama je nekoliko opcija:

 • Koristiti neki od alata za razvoj sajtova (npr. Goole Web Sites). Naravno, rezultati ne mogu biti kvalitetni kao da razvijate sajt u podpunosti za vaše potrebe koristeći neki fleksibilniji metod.
 • Sami razviti sajt ili zadužiti nekog iz vaše organizacije da ga razvije. Treba imati na umu da je potrebno mnogo vremena dok savladate veštinu izrade kvalitetnih sajtova.
 • Poveriti razvoj sajta prijatelju/poznaniku koji "zna sa računarima". To što neko "zna sa računarima" ne znači da zna da napravi WEB sajt koji će zadovoljiti željene kriterijume kvaliteta.
 • Angažovati profesionalca da ga razvije. Ovo je način koji ne kompromituje kvalitet ali je i najskuplji.

Kako odabrati kompaniju koja će razviti WEB sajt?

Neki od faktora na koje treba da obratite pažnju prilikom izbora su:

 • Portfolio. Odnosno, dotadašnji rad, prethodni klijenti i njihovi utisci. Posebno obratiti pažnju na nekoliko poslednjih projekata jer je moguće da je bilo kadrovskih promena ili dodatnog ulaganja u veštinu koje se odražavaju pozitivno ili negativno na kvalitet rada.
 • Prilikom ugovaranja projekta bitno je definisati što preciznije koja su zaduženja i kolika je ukupna cena. Ukoliko je vaše informatičko znanje slabo dobra ideja je da povedete osobu od poverenja koja se bolje razume u informatiku sa vama na dogovor.
 • Ono što je česta praksa kod nas je da se sajtovi razvijaju preko šablona (eng. template) ali da firma koja razvija sajt o tome ne obavesti klijenta. WEB dizajn preko šablona znači da je izgled sajta preuzet sa interneta i da mnogi drugi sajtovi izgledaju isto kao i vaš. Takođe, šabloni često ne oslikavaju vaš brend i delatnost na dobar način.
 • Da li je firma registrovana i da li žele da potpišu ugovor. U svakom slučaju, najbolje je da dinamiku plaćanja utvrdite po segmentima projekta u zavisnosti od obima.
 • Treba da jasno definišete ko je vlasnik WEB sajta. Odnosno da li možete da promenite firmu sa kojom sarađujete u slučaju da niste zadovoljni. Na ovo treba posebno obratiti pažnju ukoliko je WEB sajt razvijen pomoću CMS sistema.